Årets vinterdekktester er her! Finn ut hvilke dekk som har blitt kåret til vinnerne for vintersesongen 2018/2019.

Opprinnelig publisert hos superdekk.no

Fabelaktige dekk over hele linja

Vinterdekk er utrolig viktige for at du skal kunne kjøre trygt på norske vinterveier. Det er alltid lurt å finne ut hvilke dekk som passer til din bil før du går til innkjøp av splitter nye vinterdekk. I år har vi i Super Dekk Sevice lagt vår elsk på spesielt tre merker. Nexen, Toyo og Hankook– som har produsert helt fabelaktige vinterdekk denne sesongen, og gir deg mye dekk for pengene. Dette er ikke velkjente merker for nordmenn flest, men når du blir kjent med dem vil de absolutt ikke gå i glemmeboka igjen.

Hos Nexen finner vi for eksempel nyheten WINGUARD ICE PLUS. Her får du et piggfritt vinterdekk med nordisk gummiblanding, perfekt til norske forhold. Dekket har et bredt V-mønster, sikk-sakk-riller for ypperlig drenering, godt veigrep og gode bremseegenskaper, både på vått- og vinterføre. Et helt suverent valg hva gjelder piggfrie vinterdekk med andre ord.

Ser du etter et godt alternativ med pigger har Toyo i år produsert fantastiske OBSERVE ICE-FREEZER. Med deres nye piggteknologi setter de en helt annen standard enn tidligere. Vi opplever dekket som et med eksepsjonelt godt grep. Velger du Toyo sitt nye dekk føler du deg trygg på vinterveiene, samtidig som du får en behagelig tur grunnet et særdeles lavt støynivå.

Kjører du mye på is og snø i vinter har Hankook også kommet med en knall nyhet på markedet. HANKOOK W429 WINTER I*PIKE RS2 er ikke bare en av våre personlige favoritter, men scorer også utrolig bra i MOTOR sin dekktest når det kommer til kjøring på is og snø. Her havner piggdekket på en veldig god fjerdeplass. Dekknyheten fra Hankook vil gjøre det enkelt og trygt å kjøre dersom veiene du kjører på er dekket av is og snø.

Testens beste piggdekk

Det er flere gode kandidater på listen til MOTOR når årets beste vinterdekk skal kåres. Vinterdekk blir bedre og bedre hvert eneste år, og for denne sesongen har konkurransen vært hard. Det er faktisk marginale marginer som skiller de ulike dekkene. Vi har valgt ut tre spesielt gode piggdekk, som alle kan kjøpes hos Super Dekk-forhandlere over hele landet.

Førsteplass til Nokian

I år er det Nokian som stikker av med den gjeveste prisen. Nokian har lenge gjort det godt hva gjelder dekktester. Årets vinnermodell er Nokian Hakkapeliita 9, et dekk som lager litt lyd, men som ellers er helt strålende på de fleste områder. Det er spesielt med tanke på bremsing på snø og is at Nokian gjør det bra. Også på tørt føre er Hakkapeliita 9 helt suveren.

Å kjøre med dette dekket føles trygt og forutsigbart, og det merkes ikke noe overstyring. Komforten er høy, tross noe støy, og kjørefølelsen er fantastisk – og faktisk like god på tørr som våt asfalt. På snø og is får Hakkapeliita nesten 10/10 på alle punkter.

Michelin ruller inn på en god andreplass

På en god andreplass finner vi Michelin. Det er dekket Michelin X-Ice North 4 som utmerker seg spesielt fra denne produsenten. I år har dekket oppnådd historiske resultater på is. I fjor hadde nemlig det samme dekket 96 pigger, og var et av de aller dårligste på is. I år har produsenten gått for gull. Dekket har faktisk fått hele 250 pigger, og utkonkurrerer alle andre piggdekk under samme forhold.

Grepet til X-Ice North 4 er uten sidestykke. På is scorer faktisk dekket 10/10 på alle punkter. På snø gjør dekket det også godt, men på våt asfalt mister Michelin poeng. Her er dekket blant taperne, så husk at dersom du bor i en region av landet hvor vinteren er mild og preget av våt asfalt.

Continental tar bronse

Det er Continental som tar tredjeplassen for piggdekk i år. Modellen som gjør det best hos dette merket er Continental IceContact2. Dette er et svært stillegående dekk, og en vinner på snøføre. Under alle forhold er dette dekket å regne som trygt og forutsigbart.

Dekket har mindre, men flere pigger enn forgjengeren, og det er takket være nye pigger, mønster og gummiblanding at dekket leverer så godt som det gjør på alle punkter. På både tørr og våt asfalt er dekket svært godt, og kjøreren vil føle kontroll og komfort i bilen.

Testens beste piggfrie vinterdekk

Det er mange steder i landet hvor det kan lønne seg å velge piggfrie vinterdekk fremfor piggdekk. Ikke bare på grunn av avgifter, men også med tanke på ulikt føre. Det er nemlig fremdeles slik at det fremdeles ikke har kommet et dekk på markedet som scorer toppresultater på alle underlag. Her er våre favoritter blant de piggfrie vinterdekkene i år – som har gjort det utrolig bra i dekktesten til MOTOR.

Continental troner øverst på pallen for piggfrie dekk

Denne sesongen har Continental slått til med et fabelaktig piggfritt vinterdekk. Det er Continental VikingContact 7 som stikker av med seieren i denne kategorien. Dette vinterdekket gjør det faktisk like bra som, eller enda bedre enn, mange piggdekk på utfordrende vinterføre. De utkonkurrerer også alle andre av de piggfrie vinterdekkene i flere øvelser.

Dekket er også best når det kommer til støy, men sliter litt mer på tørr vei hva gjelder bremsing og kjørekomfort.

Nokian også på fjerde plass med piggfrie vinterdekk

Nokian har i år klart å kapre førsteplass for piggdekk og fjerdeplass når det kommer til piggfrie dekk. Godt levert! Ser vi på produsentens piggfrie vinterdekk leverer virkelig Nokian Hakkapeliita R3 i denne kategorien. Dekket er blant de aller beste på vått føre, og imponerer på snø og is. Likevel havner det under gjennomsnittet på tørt underlag.

Støynivået til Hakkapeliita R3 er behagelig, og kjørefølelsen er komfortabel og forutsigbar. Du vil føle deg trygg på veien med dette dekket.

Hankook havner høyt på lista

Selv om dekkprodusenten skuffer litt på asfalt oppfører deres toppvinterdekk seg stabilt og rolig på snøføre. Det er Hankook Winter I*Cept IZ2 som havner på dekktestens 6. plass. Denne modellen har et godt grep, og gjør seg bra på underlag av snø.

Grunnet gripeklo-teknologi og isgrep seipinger, samt et optimalisert mønster kjennes det stort sett godt ut å kjøre på når du begir deg ut på is og snø. Dekket scorer også høyt når det kommer til støynivå.

Velg dekket som er best for din bil

Selv om ulike dekktester kan trekke frem enkelte vinterdekk fremfor andre er det viktig å huske at testene ikke nødvendigvis gjenspeiler hele virkeligheten. Det er utrolig viktig at man tar høyde for hvilken bil man kjører, samt underlaget man oftest begir seg ut på. Lurer du på hvilket dekk som går best til din bilmodell er det lurt å sjekke vognkortet.

Dersom du trenger assistanse til å velge det optimale dekket for din bil denne vintersesongen anbefaler vi at du tar kontakt med din lokale Super Dekk Service forhandler for god hjelp og upåklagelig service.